Vincent Vermeulen, Cyril Vermeulen en Lieven Demeestere gaan voortaan door het leven als ambassadeur van hotelschool Ter Duinen in Koksijde.
Ook bij het begin van dit schooljaar benoemde hotelschool Ter Duinen in Koksijde drie oud-leerlingen tot ambassadeur. Die ambassadeurs zijn steevast oud-leerlingen die een succesvol pad in de gastronomie of de hotellerie hebben afgelegd. Enkele ronkende namen van Ter Duinen ambassadeurs: Peter Goossens, Geert Van Hecke, Piet Huysentruyt, Jeroen Meus, Sofie Dumont, Tim Boury…
De ambassadeurs spelen gedurende één schooljaar een actieve rol in de promotie van de school. Ter Duinen betrekt deze ambassadeurs ook tijdens een lesmoment, een bedrijfsbezoek of als gastspreker.
Vincent Vermeulen
Vincent Vermeulen is de oprichter en directeur van een butlerschool. Hij is een autoriteit op het gebied van gastvrijheid en butler service, met een indrukwekkende staat van dienst. Vermeulen werkte in verschillende restaurants met een Michelinster, volgde een butleropleiding in Londen en leidde voor verschillende multinationals de diensten rond gastvrijheid en service. Bovendien trekt Vermeulen de wereld rond als spreker voor zowel grote als kleine organisaties. In zijn speeches gebruikt hij de kunst van butler service als een krachtige metafoor voor het bereiken van operationele uitmuntendheid in organisaties.
Cyril Vermeulen
Cyril Vermeulen (27) is de jongste ambassadeur die Ter Duinen ooit heeft aangesteld. Vermeulen koos ervoor om vanuit Ter Duinen zijn stage te doen bij El Celler de Can Roca. Dit avant-garde driesterrenrestaurant uit Girona staat al tien jaar in de top drie van de beste restaurants ter wereld. Na afloop van de stage en na nog een jaar studie kreeg Cyril een telefoontje van het restaurant, met de vraag of hij er vast wilde komen werken. Vermeulen ging er aan de slag als sommelier en draagt vandaag zelfs de titel maître-sommelier, wat betekent dat hij nu ook een leidinggevende functie in de zaal heeft.
El Celler de Can Roca beschikt over een wijnkelder met 80.000 flessen van liefst 4.000 titels. Op aansturen van Cyril zit daar intussen ook Belgische wijn bij.
Lieven Demeestere
Lieven Demeestere is sinds 1996 chef-kok en uitbater van het bekende restaurant Arenberg (1 Michelinster) in Egenhoven-Heverlee. Lieven draagt de titel ere-ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed omwille van zijn jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten. Bovendien is hij voorzitter van de vereniging ’33 Masterchefs of Belgium’.
(RDV)