Coöperatie Hoogstraten geeft het startschot voor een kort maar krachtig kiwibesseizoen. Vanaf begin september vind je het zoete, hapklare vitaminebommetje in je supermarkt.

De kiwibes is een kleine kiwivrucht met zoet vruchtvlees en een lichtbittere schil. Je kan hem met schil en al opeten. Geniet er snel van, want het kiwibesseizoen duurt niet lang. Enkel in september en oktober zijn de kiwibessen beschikbaar.

De kiwibes mag er dan wel exotisch uitzien, maar toch wordt hij in België en Nederland geteeld en verkocht onder het Hoogstraten label. Door middel van de juiste teelttechniek, heeft de kiwibes niet zo een warm klimaat nodig als zijn grote broer de kiwi en kan hij dus lokaal geteeld worden.

Superfruit van hier, hapklaar plezier!

De kiwibes is het perfecte ingrediënt voor gerechten in de dagelijkse keuken. Dankzij de prachtige zoetzuurbalans van het uitgesproken sappige, zoete vruchtvlees en het licht bittere van de schil leent dit stukje fruit zich zowel voor hartige als zoete bereidingen. Ze zijn ook lekker als ze worden toegevoegd aan yoghurt, ijs of andere desserten. Uiteraard kan je ze ook vers en ongeschild als tussendoortje eten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Op zoek naar inspiratie? Neem eens een kijkje op https://www.hoogstraten.eu/recepten.

Een handige tip: Hoe merk je dat kiwibessen rijp zijn om te eten? Ze voelen zacht aan zoals hun grote broertje de kiwi en zijn donkerder gekleurd dan onrijpe vruchten.