The Mastercooks of Belgium versoepelen de aanvraag voor wie Mastercook wil worden. De wachttijd van 2 jaar wordt niet langer weerhouden. Voortaan volstaat het om 2 peters te hebben onder de leden van de Mastercooks en moeten 2 leden van de Raad van Bestuur een bezoek aan de chef en zijn/haar zaak gaan brengen, met het oog op goedkeuring van het dossier.
Elk jaar opnieuw gaat het aanvaardingscomité van The Mastercooks of Belgium na of er Belgische chefs “rijp” zijn om erkend te worden als Mastercook.
De chefs worden geselecteerd volgens onderstaande voorwaarden:
- Leeftijd: vanaf 38 jaar
- Charter: de chef past volledig binnen de charter van de organisatie en past dit ook structureel toe
- Erkenning: de chef heeft bewezen dat hij/zij een sterk traject heeft afgelegd, dat duurzaam is en dat door gastronomische gidsen en andere is erkend.
- Actie: de chef toont aan dat hij/zij een actieve rol wil spelen in de promotie en de verdediging van de Belgische gastronomie.
Na een checklist te hebben uitgewerkt worden deze chefs persoonlijk benaderd om te polsen naar hun interesse. Zo ja, moeten volgende voorwaarden worden afgewerkt:
- De chef gaat akkoord met de nieuwe statuten
- De chef geeft 2 peters op die hem/haar willen begeleiden als lid.
- De chef ondertekent het toetredingsdocument en de charter.
- De chef betaalt elk jaar op tijd zijn/haar lidgeld, en het eerste-jaar-toetredingslidgeld.
Als alle bovenstaande punten zijn ingevuld, wordt het nieuwe lid voorgesteld als Mastercook. op de eerstvolgende Algemene Vergadering die steeds doorgaat in de maand mei.
Vorig jaar traden volgende chefs toe:
Borsy Michel | Les Eleveurs | Suikerkaai 1 A | 1500 Halle |
De Jonghe Guy | Nova | Grote Markt 9 | 9100 Sint Niklaas |
Fleurinck Dieter | Silo’s | Leuvensesteenweg 350 | 3190 Boortmeerbeek |
Gelaes Koen | Hof te Rhode | Rodestraat 7 | 3290 Schaffen |
Goyens Simon | L’Oh | Voortstraat 19 | 3390 Tielt Winge |
Pille Dominique | t Kantientje | Ramskapellestraat 61 | 8301 Knokke-Heist |
Robbrecht Herbert | Herbert Robbrecht | Hogenakker 1 | 9120 Vrasene (Beveren) |
Saint Germain Tim | Salons Saint Germain | De Breyne Peelaertstraat 12 | 8600 Diksmude |
Van Keer Ilse | t Notenhof | Meerstraat 113 | 1840 Londerzeel |
Nieuw in 2023 | |||
Duran Mustafa | La Table de Mus | Pl. de la Vielle Halle aux Blés 31 | 1000 Bruxelles |
Nelissen An | t Pure Genot | Stationstraat 138 A | 3650 Dilsem Stokkem |
Van Eenoo Matthias | Brugmann | Avenue Brugmann 52-54 | 1190 Forest |
Van Paemel Stefan | La Granja 4 | Fransbeke 4 | 9660 Opbrakel |
Refreshing Monday
De nieuwe leden werden onlangs gehuldigd tijdens een ‘Refreshing Monday’ event bij Koffie Rombouts, één van de partners van de Mastercooks.
“Het partnership met de Mastercooks is voor ons heel belangrijk, aldus CEO Xavier Rombouts, en dan wel omdat hun filosofie aangaande kwaliteit en gastronomie overeenstemt met de onze. Ook het Belgische en het lokale karakter spreekt ons aan”.
Op maandag 2 oktober houdt Koffie Rombouts overigens een opendeurdag voor horecaprofessionals
“Op 2 oktober nemen we onze genodigden mee op een heus koffie avontuur, aldus Paul Brichau, Commercieel Directeur HoReCA Belux bij Koffie Rombouts. Tijdens deze exclusieve gelegenheid krijg je een zeldzame kans om ons meest geliefde en best bewaarde koffieproces te ervaren, dat ons al 4 generaties lang onderscheidt. Naast een proeverij van de meest verfijnde koffiesoorten, bereid door onze meester-koffiebranders, krijg je ook een exclusief inzicht in het vakmanschap en de passie achter onze koffie, van de teelt van de bonen tot het brandproces dat de unieke smaak en aroma’s creëert waarvoor we bekend staan”.
Voor meer info, mail naar paul.brichau@rombouts.com
(DV)