Krachtiger, innovatiever en digitaler: dat zijn de kernwoorden van de nieuwe vaatwasmachines uit de MT-serie van Winterhalter. “Als ‘gamechanger’ zullen zij een nieuwe standaard zetten in hun klasse”, aldus Bertrand Defrère, project sales manager Winterhalter Belgium. 

Winterhalter’s nieuwste vaatwastechniek bestaat uit nieuwe transportvaatwasmachines uit de MT-serie, een nieuw DMX-droogapparaat voor herbruikbare artikelen en een nieuw systeem voor het wassen van glazen.  

Voor een transportvaatwasmachine is de grootkeuken vergelijkbaar met een moderne vijfkamp: deze moet immers topprestaties leveren in verschillende individuele disciplines. Naast een eersteklas wasresultaat gaat het bij hygiëne ook om het voldoen aan de strenge eisen van Din en 17735.  

Op het gebied van economische efficiëntie is het belangrijk om zo zuinig mogelijk met hulpbronnen om te gaan, en als het op bediening aankomt, zijn eenvoud, ergonomie en veiligheid belangrijk. De MT-serie kan dit allemaal glansrijk aan, en kan zijn voorsprong in de vijfde discipline duidelijk uitbreiden: met zijn modulaire systeemarchitectuur en veelzijdige opties voor ombouwen en retrofitting scoort de MT-serie maximaal op het vlak van investeringszekerheid. 

“De MT-serie, die reeds 18 jaar op de markt is, was al energiebesparend, en nu gaan we nog een stapje verder, aldus Bertand Defrère. “Het resultaat is dat we nog efficiënter gaan werken, en dan vooral op energetisch vlak. 

Nieuw is de connected wash applicatie die de klant in staat stelt zijn verbruik perfect te meten en eventueel, indien nodig, bij te sturen via draadloos internet. Voordien verliep dat via het touch screen op het toestel zelf. Ook het filtratiesysteem werd geoptimaliseerd. Voortaan werken we in de voorwaszone met een pré-filtratiesysteem op basis van een cassette.  

Wil de klant een grotere afwascapaciteit, dan kunnen we tijdens de retrofit-operatie op eenvoudige wijze een waszone bijplaatsen en/of het aantal droogzones uitbreiden; op die manier moet je ook niet investeren in een nieuwe machine”. 

Verschillende soorten vaatwerk in verschillende hoeveelheden, soms geconcentreerd op piekmomenten, soms verdeeld over de hele dag: dit is waar de korventransportvaatwasmachines van de MTR-serie in hun element zijn. Ze hebben een capaciteit tot wel 355 korven per uur, met een groot aantal opties voor ombouwen en retrofitting, en met een bijzonder hoge economische efficiëntie. 

Elke dag hetzelfde vaatwerk, elke dag op dezelfde tijdstippen, en altijd zijn er topprestaties en absolute betrouwbaarheid vereist: dat is een kolfje naar de hand van de bandtransportvaatwasmachines uit de MTF-serie. Ze kunnen tot 8.000 borden per uur aan, ze kunnen flexibel worden omgebouwd alsook achteraf geüpdatet worden. En: ze zijn extreem economisch. 

Overal waar een groot aantal mensen wordt bediend, zijn de nieuwste generatie meeneem- en korventransportvaatwasmachines uit de MT-serie in hun element.  

Nog een première is het nieuwe DMX-droogapparaat dat ontwikkeld werd voor bedrijven die de hoogste eisen stellen aan snelle en perfecte droogresultaten voor herbruikbare plastics. Er zijn drie verschillende apparaatvarianten beschikbaar, afhankelijk van de ruimtesituatie en de beschikbare ruimte.

“Elke zone uit de MT-machine is uitgerust met zone-activering, wat maakt dat enkel de zone aanslaat die op dat moment nodig is, aldus Bertrand Defrère. Op die manier is er geen onnodig verbruik van water, zeep en naspoelmiddel in andere zones. We kunnen dit systeem configureren bij klant zelf via het touch-screen scherm, en eventueel module-opties toevoegen”. 

Neem contact op met Bertrand Defrère voor meer info: bertrand.defrere@winterhalter.be of gsm + 32 471 61 17 05