De reisbureau- en touroperatorsector kampt sinds de Covid-crisis met een aanzienlijk tekort aan arbeidskrachten.  De vacatures zijn talrijk en verspreid over het Waals Gewest en Brussel.

In een poging om deze situatie te verhelpen, die de ontwikkeling van een sector die weer aan kracht wint, belemmert, bieden UPAV en FOREM een nieuwe korte en intensieve training aan.

Deze opleiding vindt plaats van 22 mei t/m 6 juli in het Competentiecentrum Toerisme Forem in Marche-en-Famenne. Het is verspreid over 31 dagen (gemiddeld 4 dagen per week), waarvan 7 dagen op afstand.

Om er toegang toe te krijgen, is het noodzakelijk om studies te hebben afgerond met een toeristische oriëntatie (CESS, Bachelor, Master), of om een ervaring van ten minste 6 maanden te hebben in de toeristische sector of in het beheer van klantenbestanden (bank, verzekering, enz.).

Het trainingsprogramma is gericht op drie onderwerpen: kennis van de sector (wetgeving, transport, zakenreizen, toeristische trends, duurzaam toerisme …), productstructurering (prijzen, contracten met leveranciers, gebruik van de Amadeus GDS …) en klantrelaties (communicatie- en verkooptechnieken, conflictbeheer, gebruik van sociale netwerken …) .

Aangezien dit beroep momenteel als een ‘knelpuntberoep’ wordt beschouwd, wordt aan de deelnemers een forfaitaire bonus van 350 euro toegekend bovenop de gebruikelijke vergoedingen.

Op 15 mei 2023 wordt een infosessie georganiseerd in het FOREM Competence Centre Tourism in Marche-en-Famenne.

Meer informatie: https://www.formation-tourisme.be/formation/agentagente-de-voyage

UPAV contactpersoon: Christophe Depreter – christophe@upav.be – 0475 72 83 66

 

bron: UPAV