De Europese campagne ‘Veel meer dan een kleur’ promoot kwalitatieve roséwijnen in België, Nederland en Duitsland, gecertificeerd met het BOB-label.

De wereldwijde consumptie van roséwijn neemt gestaag toe en bedraagt nu bijna één op de 10 geconsumeerde flessen. Als roséwijn sterk in opkomst is (+2% in de afgelopen 10 jaar, vergeleken met -9% voor de algemene consumptie, alle kleuren samen*), dan is dat niet zomaar een trend maar een ontwikkeling die naar verwachting zal blijven duren, want roséwijnen zijn nu eersteklas wijnen, met name dankzij het BOB-label.

Al eeuwenlang verbouwen de wijnmakers in de traditionele wijngebieden van de Provence en de Valtènesi vol overtuiging druivensoorten die specifiek bedoeld zijn voor de vinificatie van roséwijnen en hebben zij hun knowhow continu kunnen ontwikkelen.

Zij kennen hun terroirs (hun bodems en microklimaten) en maken gebruik van de beste oplossingen in de wijngaard en de wijnkelder om wijnen te maken die typisch zijn voor hun streek Elke fles roséwijn uit deze wijngebieden weerspiegelt zo traditie en kwaliteit.

In de roséwijnen van de BOB Côtes de Provence, BOB Coteaux d’Aix-en-Provence, BOB Coteaux Varois en Provence komen de levensvreugde en de schoonheid van de landschappen tot uiting. De zon die op de wijnstokken schijnt. De zee die verfrissing brengt en de mistral die hard waait.

Terwijl de Italiaanse roséwijnen van de BOB Valtènesi bij het Garda­meer dan weer de levensstijl van ‘la Dolce Vita’ belichamen. Het oppervlak van het meer en de nabijheid van de Middellandse Zee zorgen voor evenwicht, en de wind die uit de Alpen waait geeft een droog en fris effect.

De mentaliteit van de wijnboeren in deze twee wijngebieden combineert oude tradities met moderne technieken en een unieke knowhow. Van minerale-zoute cru’s tot wijnen die schitteren met een verleidelijk fruitbouquet kunnen alle smaken perfect worden bevredigd.

Ontdek meer op de campagnewebsite: www.pdorosewines.com

Op zoek naar inspiratie? Ontdek hier ons recept: Taco van zwarte sesam, hazelnoot en forel

Recept gemaakt in samenwerking met influencer Hap en Tap

Publireportage
*bron: IWSR Wine Intelligence

Gefinancierd door de Europese Unie. De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs de ideeën of meningen van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) weer. Noch de Europese Unie, noch de steunverlenende autoriteit kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.