Recept van Destin Cannaert van restaurant Bar Bulot

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 Sint-Jacobsnoten
  • 140 g hoeveboter
  • 80 g fijngesnipperde sjalot
  • 10 g fijngesnipperde knoflook
  • 100 g tomaten concassées
  • 10 g vers citroensap
  • 20 g fijngesnipperde bieslook
  • zeezout (Fleur de Sel)
  • fijne broodcroutons
  • zeste van citroen

Bereiding

Verhit de hoeveboter in een pan op middelhoog vuur, bak de Sint-Jacobsnoten goudgeel en haal ze uit. Doe sjalot en knoflook in de pan en smelt ze zachtjes in de boter. Voeg op het laatste moment tomaten concassées, citroensap, bieslook en een snufje zeezout toe. Roer goed door.

Afwerking

Leg de gebakken Sint-Jacobsnoten in het midden van de borden, lepel er de aromaten over, verdeel er broodcroutons over en rasp er citroenzeste over voor de frisse toets.