Destin Cannaert chef van Bar Bulot Zedelgem

Destin Cannaert roerde reeds als peuter mee in de potten thuis. Zijn ouders hadden een moestuin en een boomgaard, de markt in thuisstad Tielt en de zaterdagse boerenmarkt werden wekelijks bezocht. Dat hij kok zou worden, stond voor hem vast, dus ging hij naar hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Volgden daarna een 7de jaar butler-intendant en een 7de jaar drankenkennis. Toch werd het de keuken. De eerste stop werd Oud Sluis bij Sergio ­Herman, toen op de top van zijn roem. Bij de sluiting verkaste Destin naar La Durée in Izegem bij chef Angelo Rosseel. Daar bleef hij 6 jaar en leerde er de klassieke keuken door en door kennen, de laatste 2 jaar als souschef. Van klassiek naar experimenteel bij – opnieuw – Sergio Herman in zijn Airrepubliek met chef Nicolaas Misera. Sinds anderhalf jaar is de prille dertiger de chef van Bar Bulot Zedelgem.

Keep it simple

Destin:”Bij mijn driegangenmenu kan je alles dus vooraf voorbereiden, wat het à la minute werk tot een minimum beperkt. Het menu start met sint-jacobsvruchten – nu helemaal in het seizoen en van topkwaliteit – die iedereen lust. Met oesters is dat niet altijd het geval. Enkel de vruchten zelf moeten à la minute gebakken worden, de rest maak je zelfs makkelijk twee dagen vooraf.”

“Ook het hoofdgerecht kan al grotendeels vooraf klaargemaakt worden. Een roulade van kip brengt me terug naar de feesten bij me thuis. De kastanjechampignons hebben meer smaak dan hun witte neefjes en zorgen meteen voor een winterse toets. Schorseneren zijn dan weer lekkere wintergroenten, maar jammer genoeg erg ondergewaardeerd. Krokant gefrituurd zorgen ze voor een mooie bite en een feestelijke toets en… iedereen is er dol op. Een tip: gefrituurde schorseneer is ook heerlijk (en gezond) als aperohapje of in plaats van chips bij een drankje!”

“Met dessert kan je veel kanten op, zeker met Kerst. We hebben gekozen voor eentje dat je vooraf helemaal kan afwerken en enkel nog even moet opwarmen, vlak voor het opdienen. Wat bloemsuiker en kaneel over en… klaar. De veenbessen zorgen hier voor de seizoensgebonden toets.”

Smakelijk!

Bar Bulot

Loppemsestraat 52, 8210 Zedelgem
www.barbulot.be

[ Tine Bral — photos : © Menno de Jong ]