Recept van Luc Dewalque van L’Eau Antique in La Fontaine du Sabotier/Mechelen

Ingrediënten

(voor 4 personen)

320 g zeeduivelfilet, 2 plakjes gerookte Ardense ham

Zeeduivel/ham

Rol de zeeduivel in de ham en wikkel in huishoudfolie. Laat gedurende 45 minuten au bain-marie in een ‘roner’ op 63°C garen. Voeg geen zout toe aan de vis, het zout in de ham is voldoende.

Spelt

120 g spelt, sjalot, olijfolie, 2 dl gevogeltebouillon

Bereid de spelt als een risotto. Bevochtig met de kippenbouillon.

Rode botersaus

2 fijngehakte sjalotten, ½ dl wijnazijn, 3 dl rode wijn van het type Gamay, 120 g boter

Zoals een gewone botersaus:  snipper 2 sjalotten, voeg de wijnazijn toe en laat inkoken. Voeg dan de rode wijn van het type Gamay toe. Laat weer inkoken. Klop op met boter.

Garnering

Biologische preiwortels (of julienne): was, droog en bak.