Hotel La Reserve in Knokke was jarenlang de ‘place to be’ voor alle groten der aarde, van supersterren tot superrijken, maar de glitter en glans verbleekte en de dagen van La Réserve leken geteld. Tot een nieuwe eigenaar het gebouw overnam en besloot om het te slopen. In 2011 herrees uit het puin een gloednieuw luxehotel met 110 kamers en aansluitend luxeappartementen. Tien jaar later nemen het investeerders duo Marc Coucke en Bart Versluys La Reserve over.

Bij een tophotel op een toplocatie hoort een toprestaurant. Dus kozen de heren Coucke en Versluys voor een man die tot de absolute top van de gastronomie behoort, in België, maar ook in het buitenland: Peter Goossens. De driesterrenchef wist enkele maanden geleden iedereen te verbazen met de aankondiging dat hij zijn restaurant Hof van Cleve zou overlaten aan zijn sous-chef. Tijd wellicht om het rustiger aan te doen, maar ook om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

De naam van het nieuwe restaurant klinkt misschien niet erg poëtisch, maar vertelt toch duidelijk waar Peter Goossens naar streeft. Achter de naam La Rigue schuilt het Franse begrip ‘rigeur’ : uiterste nauwkeurigheid, een kenmerk eigen aan de internationaal gerenommeerde keukenstijl van de chef. Uiterste perfectie in elk detail en een onvoorwaardelijk kiezen voor de allerbeste ingrediënten.

Peter Goossens: “In La Rigue blijf ik gaan voor finesse en perfectie, want dat zit nu eenmaal in mijn genen. Mijn leveranciers, waar ik al jaren mee werk, zijn gebriefd en zijn mee in mijn nieuw verhaal gestapt. Alleen de beste ingrediënten zijn goed genoeg voor mijn gasten, en voor mijn gerechten. Denk daarbij aan toegankelijke klassiekers waarop ik zelf trouwens zot ben: steak tartaar, vol-au-vent, salades met vers gepelde Noordzeegarnalen, garnaalkroketten, langoustines, gegrilde tarbot, hoevekip aan het spit, paling in ’t groen,… dat telkens in een topversie geserveerd.”

La Rigue wordt geen Hof van Cleve 2.0, geen gastronomisch tempel, maar een elegant en eigentijds restaurant met een aparte eetbar, waar je in een vlotte, gemoedelijke sfeer en met zicht op het Zegemeer kunt genieten van klassieke Belgische gerechten ‘by Peter Goossens’.

La Rigue by Peter Goossens
Vanaf midden juli, Elisabetlaan 160, 8300 Knokke-Heist. tel.: +32 (0) 50 61 06 06 

 

(TB)
foto: © Heikki Verdurme