Tim Saint Germain, Pieter Verheyde en Mieke Cruyssaert mogen zich voortaan ambassadeur van Ter Duinen noemen.

Het was een feestelijke avond maandag in Ter Duinen, een van de bekendste en meest gerenommeerde hotelscholen van het land. Er werden drie nieuwe ambassadeurs aangeduid. Die ambassadeurs zijn steevast oud-leerlingen die een succesvol pad in de gastronomie of de hotellerie hebben afgelegd. Enkele ronkende namen van Ter Duinen ambassadeurs: Peter Goossens, Geert Van Hecke, Piet Huysentruyt, Jeroen Meus, Sofie Dumont, Tim Boury…

De ambassadeurs spelen gedurende één schooljaar een actieve rol in de promotie van de school. Ter Duinen betrekt deze ambassadeurs ook tijdens een lesmoment, een bedrijfsbezoek of als gastspreker.

De drie ambassadeurs voorgesteld

De nieuwe ambassadeurs heten Tim Saint Germain, Pieter Verheyde en Mieke Cruyssaert.

Tim Saint Germain is de uitbater van het befaamde feestzalencomplex Salons Saint Germain in Diksmuide, dat hij in 2014 overnam van zijn vader Frans. Tim was eerder aan de slag bij The Sea Grill van Yves Mattagne en bij Oud Sluis van Sergio Herman. Met die ervaringen op zak stuwde hij Salons Saint Germain naar een nog hoger culinair niveau.

Pieter Verheyde is dan weer een wijnkenner en culinair ondernemer. Hij werkte bij Alain Ducasse in New-York en was jarenlang de sommelier van het Hof van Cleve. Verheyde won zowat alle sommelierwedstrijden die er in ons land zijn. Na een indrukwekkende carrière in de wijn stapte hij in de zaak Terminus in Watou van zijn ouders. De familie kweekt witblauw rund en pluimvee (onder meer Mechelse koekoek) voor gebruik in het restaurant.

Naast een restaurant omvat Terminus ook een superette met kwaliteitsproducten van lokale boeren en een winkel en degustatieruimte met uitgelezen wijnen, sterkedrank en sigaren.

Mieke Cruyssaert behoort tot de top van de hotellerie in ons land. Mieke startte als floor supervisor bij Sheraton, was tien jaar facility manager bij het befaamde La Plaza in Brussel, vijf jaar director human resources bij Marriott en momenteel corporate human resources manager bij PREM Hospitality.

Vernieuwd internaat

Samen met de voorstelling van de drie nieuwe ambassadeurs wijdde Ter Duinen ook het vernieuwde internaat voor de jongste leerlingen in. Zij huisden in een gebouw genaamd Het Zand (omdat het letterlijk in het zand gebouwd is) dat veertig jaar oud was en slijtage begon te vertonen. Enkel de muren en de ramen bleven behouden. Voor de rest is alles nieuw. De nieuwe kamers ogen fris en modern en bestaan uit een bed, een bureautje en een wastafel. Opmerkelijk is dat alle kamers een eigen ventilatiesysteem hebben, een gevolg van corona. De waterkranen werken met een sensor, om verspilling te voorkomen. Douchen gebeurt in een vernieuwd sanitair blok. Er overnachten een 45-tal 11- tot 13-jarigen die de richting hotel-voeding volgen.

Ook topchef Geert Van Hecke nam een kijkje in het vernieuwde internaat. “Ik ben hier afgezwaaid in 1976, toen zag het er nog heel anders uit”, lacht hij. Maar ik bewaar uitstekende herinneringen aan mijn tijd in Ter Duinen. Ik heb er ontzettend veel geleerd.”
Er is ook nog een nieuwbouw gepland bij het internaat. Daar zal de school een studie- en ontspanningsruimte bouwen voor de leerlingen van de eerste graad. De renovatie van het gebouw ‘Zand’ kostte ongeveer 2 miljoen euro en de nieuwbouw is geraamd op zo’n 3 miljoen euro.

www.hotelschoolkoksijde.be

(RDV)