Snow white

Het contrast tussen het rood en het zwart van dit drankje doet ons denken aan de lippen en het haar van Sneeuwwitje, aan wie de naam van het recept te danken is. Ingrediënten Witte suiker Enkele ijsblokjes Shaker Droparoma Aardbeiencoulis Twee Másalto espresso’s Koude melk Een medium glas...

Lees verder

Ijsespresso

De snelste manier om een espresso af te koelen is door hem met ijsblokjes te serveren, maar door hem met ijs te schudden ontstaat er een mooi schuim. Voor varianten gebruikt u verschillende soorten suiker: wit, bruin enz. INGREDIËNTEN Enkele ijsblokjes Shaker 2 Másalto espresso’s van 30 ml Suiker...

Lees verder

Mazagran

Mazagran, een Portugese variante van koude koffie, is een espresso die wordt geserveerd op ijsblokjes met een citroenschil en een beetje suikersiroop. Voor de kenner kan het iets pittiger met een beetje rum. INGREDIËNTEN Enkele ijsblokjes Citroenschil 2 Másalto espresso’s van 30 ml Suiker Rum Een...

Lees verder

Espresso Pétillant

Ja, bruisend water in een espresso, totaal ongewoon maar zeer verfrissend… Ingrediënten Bruisend water 2 Másalto espresso’s 30 ml Ijsblokjes Bereiding Zet een glas in de diepvriezer +/- 1 uur vóór de bereiding. Doe enkele ijsblokjes in het glas en giet er 2 Másalto espresso’s overheen....

Lees verder

Caffè mocha, mocaccino

De perfecte harmonie tussen een koffiemelange, chocolade en slagroom. Ingrediënten 150 ml melk 1 Másalto espresso 30 ml 2 koffielepels zwarte of donkere chocolade 150 ml koude vloeibare room Cacaopoeder (versiering) Bereiding Smelt de chocolade en giet deze in een groot glas. Verwarm de melk tot...

Lees verder

French Press

French Press Een French Press is een glazen pot met een metalen filter waarmee koffie wordt gezet. Koffie gezet in een French Press heeft een vol karakter, doordat de koffie lang contact heeft met het hete water en de filter kleine deeltjes (waaronder aroma’s) van de maling doorlaat. De maling van...

Lees verder

Cubaanse koffie

Ingrediënten (voor 1 persoon) 100 ml koffie 10 ml suikerwater (1/1 water en suiker) 20 ml witte rum 20 ml mojito siroop 4 ijsblokken 50 ml volle melk Bereiding Doe twee ijsblokken in een shaker. Bereid de koffie in dezelfde shaker en voeg het suikerwater, de rum en de mojito siroop toe. Schud de...

Lees verder

Café Kahlúa

Ingrediënten (voor 2 personen) 2 x 50 ml espresso 40 ml volle melk 40 ml Kahlúa (koffielikeur) 2 theelepels glazuursuiker IJsblokken Bereiding Doe de ijsblokken in een shaker.Bereid de koffie in dezelfde shaker en voeg de overige ingrediënten toe.Schud ongeveer 20 seconden zodat de espresso direct...

Lees verder
X