De ceremonie van de Michelingids België & Luxemburg zal plaatsvinden in A Room with a ZOO in Antwerpen, op 26 februari 2024 in de voormiddag.

Zoals elk jaar zal de ceremonie voor de Michelingids de gelegenheid zijn om de nieuwe restaurants voor te stellen die één of meer Michelinsterren behalen, zich hebben onderscheiden met de Michelin Groene Ster of een BIB Gourmand ontvangen in de nieuwe selectie van de Gids. De winnaars van de Michelin Speciale Prijzen, die professionals in de schijnwerpers zetten van wie het talent en vakmanschap indruk hebben gemaakt op de inspecteurs van de Michelingids, zullen bij dezelfde gelegenheid worden aangekondigd.

Antwerpen staat bekend om de kwaliteit van zijn lokale en seizoensgebonden ingrediënten evenals om zijn emblematische specialiteiten, maar biedt ook een breed scala van etablissementen aan die zich onderscheiden door hun kwaliteit en gezelligheid.

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelingids, verklaart: ‘We zijn verheugd om onze ceremonie van de Michelingids België & Luxemburg voor de allereerste keer in Antwerpen te organiseren. Als stad van kunst, gastronomie en cultuur verenigt Antwerpen de meest dynamische krachten van het land. Het is de ideale omgeving om het beste gastronomische talent van België en Luxemburg samen te brengen en te vieren, en daarbij te genieten van een opmerkelijke zin voor gastvrijheid.’

Alle chefs die aan het hoofd staan van sterrenrestaurants in België en Luxemburg zullen worden uitgenodigd voor de ceremonie, naast talrijke journalisten en professionals uit de sector.