Recept van Thomas Troupin van restaurant  ¡Toma!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 200 g kalfsvlees 
  • 4 dunne sneetjes geroosterd brood
  • 100 g gezouten boerenboter 
  • 20 g agastache 
  • Hooi, brander 
  • Boter
  • Zout, peper 
  • 60 g mosterdmayonaise
  • 2 scheuten agastache 
  • 2 kleine kamilleblaadjes 
  • 2 pepermuntblaadjes
  • 2 blaadjes hot lips salie 
  • 2 blaadjes dragon 
  • 2 blaadjes tagete minuta 
  • Stelen van bloemen en planten volgens aroma en seizoen 

Bereiding

Braad de vooraf gezouten stukken vlees aan en bewaar ze op kamertemperatuur. 

Stamp de agastacheblaadjes fijn met een stamper, voeg de boter toe en emulgeer (als een pesto). 

Smeer de boter royaal op het geroosterde brood.

Voeg mosterdmayonaise toe en schik de planten en bloemen.

Snijd de stukken vlees in dunne plakjes en leg ze op hooi in een braadpan.

Rook met de brander. Sluit het deksel en laat één minuut roken. 

Schik dan op de toast.