Op 3 juni vindt de eMobility Day plaats in de Oktoberhallen in Wieze, het eerste nationale one stop-shop EV-mobility event. Je kan er op een interactieve manier kennismaken met de complete EV-markt van auto’s, fietsen, brom- en motorfietsen. Zowel particulieren, zelfstandigen, KMO’s  als overheid kunnen volop testritten maken en antwoorden krijgen op al hun vragen omtrent de elektrificatie van hun mobiliteitspark.

Innovaties

Op de beurs zal je de voornaamste merken en de bijhorende innovaties terugvinden van de elektrische auto’s, fietsen, brom- en motorfietsen. “Je zal alle elektrische motoren die er vandaag zijn kunnen ontdekken”, zegt organisator Erik De Ridder. “Je vindt er ook kleine bedrijfsvoertuigen die door lokale overheden of grotere bedrijven worden ingezet .  De E-bike markt – merken & leasingopties – worden je voorgesteld en de automerken zijn met hun meest populaire modellen aanwezig!

Testrijden

De wagens en e-bikes die er vandaag zijn, zal je allemaal kunnen testrijden op de indoor- en outdoor testparcours. “De wagens kunnen uitgetest worden op de openbare weg waar we een parcours hebben uitgestippeld van om en bij de 12 minuten doorheen het pittoreske Wieze”, zegt De Ridder.

Unieke beurs

Volgens Erik De Ridder is de beurs uniek in zijn soort. “Het is een unieke showcase onder één dak voor iedereen in de EV-mobiliteitsindustrie en een must-visit voor iedereen met toekomstige of actuele EV-plannen. Het is de eerste one stop shop-beurs voor elektrificatie van de mobiliteit van elkeen. Een dergelijke allesomvattende beurs vond nooit eerder plaats in ons land”.

Inschrijven een must

Om de testritten in goede banen te leiden dient elke bezoeker zich vooraf te registreren via de site www.emobilityday.be . Registreren ter plaatse is mogelijk maar de pre-registraties hebben voorrang op de testritten die bovendien dan ook helemaal gratis zijn!

eMobility Day 2023

03/06/2023
Oktoberhallen Wieze (Schroevestraat 22A, 9280 Lebbeke)
Doors open : 10u00
Doors closed : 20u00 (final testdrive : 19u30)
Contact : edr@eventbox.be

publireportage