Accent en NOWJOBS bundelen de krachten voor alle horeca- en retailkandidaten en bieden een digitale aanpak en persoonlijke begeleiding voor elk type contract.

Digitaal uitzendkantoor NOWJOBS en talent placement bedrijf Accent openden op 1 december tien horeca- en retailhubs, verspreid over heel Vlaanderen. De nieuwe samenwerking is een antwoord op de trend van werknemers die zich flexibel willen heroriënteren of aanvullend willen bijverdienen.

Al sinds 1995 vormt Accent een belangrijke schakel tussen talent op de arbeidsmarkt enerzijds en werkgevers anderzijds. Voor werkzoekenden wil Accent een talent coach zijn, voor bedrijven een betrouwbare HR-partner die snel de geschikte kandidaten vindt. De NOWJOBS-app matcht sinds 2017 werkgevers met de 500.000 geregistreerde flexi-jobbers, jobstudenten en bijverdieners.

Inspelen op trends op de arbeidsmarkt

Uit onderzoek van NOWJOBS blijkt dat maar liefst 59% van de Vlaamse werknemers graag wil bijverdienen. 78% van hen wil met die bijverdienste iets volledig anders doen dan in hun vaste job. Gemiddeld werken ze op hun tweede job 10,56 uur per week. Hun bijverdienste is dus geen vervanging van, maar een welkome aanvulling op hun hoofdberoep.

Online en offline: digitale en human power

Dankzij de nauwe samenwerking bundelen Accent en NOWJOBS de voordelen van een digitale en een persoonlijke aanpak. Met de centrale horeca- en retailhubs bouwt NOWJOBS samen met Accent servicepunten uit waar kandidaten terecht kunnen voor vragen en begeleiding

Eén plek voor vast en flexibel werk

De kandidaten hoeven niet meer te zoeken naar een aanspreekpunt, maar vinden voortaan in één kantoor alle nodige hulp voor al hun vacatures, ongeacht het type contract. NOWJOBS en Accent helpen ook voor de samenstelling van een volledige workforce en bieden ondersteuning bij het zoeken en beheren van de volledige poule van medewerkers, zowel vaste als flexibele.

NOWJOBS en Accent bieden voortaan dus begeleiding op maat voor een volledige loopbaan.