21 culinaire makers, van topchefs tot chocolatiers, brouwers en diverse producenten, slaan samen met Toerisme Vlaanderen de handen in elkaar om de Vlaamse gastronomie op de culinaire wereldkaart te zetten. Samen vormen ze met ‘Ambassadors of GOESTING’ een collectief van makers met diverse achtergronden en métiers. Wat hen bindt is hun vakmanschap, hun hoge standaarden en hun drive om de Vlaamse gastronomie naar een nog hoger niveau te tillen. 

De Vlaamse gastronomie wordt getypeerd door een grote rijkdom aan lokale producten van hoogstaande kwaliteit, een grote liefde voor de Vlaamse eet- en drinkcultuur én een vakmanschap dat traditie en innovatie naadloos met elkaar verbindt. Dat alles wordt ondergebracht in de term ‘goesting’, een op en top Vlaams woord. 

“Goesting is eigenlijk het Vlaamse equivalent voor het Deense Hygge”, aldus Peter De Wilde, CEO ad interim van Toerisme Vlaanderen. “Lekker eten en drinken en gezelligheid zitten diep verweven in onze Vlaamse cultuur, en dat willen we wereldwijd overbrengen”. 

“Vlaanderen heeft ontzettend veel te bieden op gastronomisch vlak, maar wordt vandaag nog te weinig gezien als culinaire hotspot, zegt ‘Ambassador of GOESTING’ Peter Goossens. Door onze krachten te bundelen kunnen we de Vlaamse gastronomie op een duurzame manier verder ontwikkelen en laten evolueren en ervoor zorgen dat ze de ruchtbaarheid krijgt die ze verdient. Dat we zo’n diverse groep van verschillende makers, elk met hun eigen kennis en specialisatie, bij elkaar brengen, is uniek.”

De leden van het collectief zullen niet alleen op regelmatige basis samenkomen om ervaringen uit te wisselen en te experimenteren, ze trekken de komende jaren ook regelmatig alleen of in groep naar het buitenland om er de Vlaamse culinaire troeven in de internationale etalage te zetten.

Leden van ‘Ambassadors of GOESTING’

Peter  

Goossens 

Hof van Cleve*** 

Chef 

Julius en Alina 

Persoone en Kulinicheva 

The Chocolate Line 

Chocolatier 

Wim 

Ballieu 

Balls & Glory 

Food entrepreneur/chef 

Caroline en Nicolas 

Baerten en Decloedt 

humus & hortense** 

Mixologist/sommelier and chef 

Hendrik  

Dierendonck 

Dierendonck 

Butcher 

Nick 

Bril 

The Jane** 

Chef 

Sven 

Dekleermaeker 

Brouwerij Duvel Moortgat  

Brewer 

Rudi 

Ghequire 

Brouwerij Rodenbach 

Brewery manager 

Anne-Sophie  

Breysem 

Ansoler 

Chef 

Martijn 

Defauw 

Rebelle* 

Chef 

Filip 

Claeys 

De Jonkman*** 

Chef, Founder of North Sea Chefs 

Seppe 

Nobels 

Instroom* 

Chef 

Sven en Evelyn 

De Ville 

Frituur Tartaar 

Friturist 

Joke 

Michiel 

Souvenir** 

Restaurant manager 

Pieter 

Devolder 

ZUUT 

Patissier 

Lien 

Vandeputte 

Réliva 

Chef 

Raf 

Van Pottelbergh 

Brouwerij 3 fonteinen 

Brewery ambassador 

Tim en Inge 

Boury 

Restaurant Boury*** 

Chef and restaurant manager 

Thomas 

Cools 

Grondwitloof Familie Cools 

Endive farmer 

Willem 

Hiele 

Restaurant Willem Hiele* 

Chef 

Frédéric 

Van Tricht 

Kaasaffineurs Van Tricht 

Cheese ager 

 

Voor meer info, surf naar www.visitflanders.com/goesting

(DV)