Tijd voor wat pastry-ottisme!

Na een afwezigheid van vier jaar heeft de ‘crème de la crème’ van onze vaderlandse patissiers de grote test van de Europese preselectie op briljante wijze doorstaan. In januari 2025 wacht de finale van La coupe de monde de la Patisserie.

Onze Pastry Lions werden tijdens het Europees kampioenschap in Parijs opgemerkt door de jury als nieuwkomers met een groot potentieel en werden geselecteerd door Stéphane Leroux, Meilleur Ouvrier de France Pâtissier en erevoorzitter van de jury tijdens deze Europese preselectie van La Coupe du Monde de la Pâtisserie.

DE TOP 3

EUROPESE PRE-SELECTIE

DE LA COUPE DU MONDE DE LA PÂTISSERIE

  1. Frankrijk
  2. Italië
  3. Verenigd Koninkrijk

Beslissende 5u30

Stel je voor: in amper 5u30 tijd een sierstuk in chocolade en suiker maken, maar ook acht desserts op bord, drie revisited klassiekers in ‘Paris-Brest-stijl’ en drie ijstaarten, rond het thema “Belgian Autumn’s delights”.

Die uitdaging kregen onze onklopbare leeuwen deze maandag in Parijs voorgeschoteld. Ze beten zich meteen vast in de zoete opdracht en wisten de klus met panache en glans te klaren. Daarmee treden ze toe tot de selecte kring van twintig finalisten teams in deze prestigieuze internationale wedstrijd. Onze Lions voelen zich de koning te rijk in patisserie land en bulken van ambitie om begin 2025 op jacht te gaan naar de ultieme trofee in … Lyon.

Coach Jean-Philippe Darcis

Onder leiding van coach Jean-Philippe Darcis, wist het team voor 2024/2025 zich boven de Europese collega’s uit te tillen.De jury bestaat uit alle coaches van de twintig deelnemende landen en wordt voorgezeten door Pierre Hermé, die zich voor de gelegenheid zal laten bijstaan door alle Meilleurs Ouvriers de France.

In het goed gevulde ‘cream team’ van Darcis zitten enkele absolute toppers van onze nationale gastronomie:

Aanvoerder Marijn Coertjens, een leerling van Marc Ducobu, heeft een reputatie opgebouwd die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt. De voormalige Belgische kampioen van de World Chocolate Masters (2007) behaalde voor ons land al in 2011 een bronzen medaille op de Coupe du Monde de la Pâtisserie.

‘Sugar master’ Raoul Andriessenis dan wel afkomstig uit Nederland, zijn creaties spreken ‘Belgisch met alle mogelijke accenten’. Na zijn opleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge leidde hij met verve de patisserieafdeling van Maison De Baere in Brussel.

‘Ice ace’ Djordy Van Kemseke is met zijn 28 jaar de benjamin van het team. Hij werd Belgisch kampioen ijsmaken in 2023 en is daarnaast ook een van onze meest veelbelovende chocoladetalenten voor de komende jaren.