De nummer 1 in de categorie ‘Continental Europe’ van World’s 101 Best Steak Restaurants Awards, vind je aan onze kust: Carcasse in Sint-Idesbald, het restaurant van beenhouwer Hendrik Dierendonck en chef Timon Michiels.

‘World’s 101 best steak restaurants’ is een jaarlijkse ranglijst van ‘s werelds beste steakrestaurants. De 7 beoordelingscriteria omvatten: de smaak, terroir, karakter, marmering, snit en bereiding van het aangeboden vlees. Belangrijkste is de keuze van het vlees met een gedetailleerde beschrijving van ras, oorsprong, voeding, leeftijd bij slachting, rijping en bereidingswijze. Maar ook bediening, interieurontwerp en de algehele uitstraling van het restaurant spelen een belangrijke rol in de ranking.

Vorig jaar klokte Carcasse af op 4, dit jaar wordt het dus 1. Niet zo verrassend want het restaurant staat voor vlees met een verhaal. Hendrik Dierendonck zorgt voor eerlijk vlees van topkwaliteit en chef Timon Michiels gaat ermee aan de slag. Voor het 2de beste restaurant moet je naar Spanje, Bodega El Capricho in Jiménez de Jamuz. Voor het derde naar Italië I Due Cippi in Saturnia.

Hendrik: “De overwinning weerspiegelt waar Carcasse voor staat: ambacht, terroir, respect voor dier en natuur en innovatie.”

Timon: “Carcasse geeft je het gevoel in een beenhouwersatelier te zijn. Wij brengen het vlees van Dierendonck recht uit de slagerij op je bord. Ik heb mijn insteek als chef en Hendrik die van hem als beenhouwer. Twee werelden die samenkomen, dat werkt enorm inspirerend. Net als in de beenhouwerij staat deze filosofie ‘van kop tot staart’ centraal. Niets gaat verloren.”

De organisatie verwoordde het als volgt: “Sinds Timon aan het roer staat van de keuken, is Carcasse opnieuw in een nieuwe kwaliteitscategorie gekatapulteerd en creëert het hele Carcasse-team een ​​unieke eetervaring. Passie, expertise en gastvrijheid die altijd een glimlach op ons gezicht tovert. Carcasse, een plek die je als vleesliefhebber zeker op je bucketlist moet hebben staan. Je kunt blindelings vertrouwen op de aanbevelingen van het Carcasse-team – gewoon onderdompelen en genieten.”

De beste Europese steak proeven? Vanaf begin 2024 kan dat niet enkel in Sint-Idesbald maar ook in de tweede Carcasse-vestiging in Knokke. 

www.carcasse.be

www.dierendonck.be

www.worldbeststeaks.com

(Tine Bral – foto’s: Piet De Kersgieter)