In Ter Groene Poorte (Brugge) kozen de Belgische chocolatiers de Belgische chocolatier die als eerste een jaar lang de titel van ‘Belgium Chocolate Personality of the Year’ mag dragen. Deze bijzondere eer is weggelegd voor de Knokse chocolatier David Maenhout van Chocolatier M.

De ‘Belgium Chocolate Personality of the Year’ werd in het leven geroepen om een Belgische chocolatier te bekronen die zich kan onderscheiden op het vlak van topkwaliteit, innovatie, duurzaam ondernemen en vooral een voorbeeld zijn voor alle collega’s en jongeren.

Wie de titel toekwam, werd voor 75% bepaald door de sector: collega-chocolatiers, leveranciers en producenten uit de voedingssector en voedingsscholen. De overige 25% kwam van het publiek. Uit de tien genomineerden werd David Maenhout met voorsprong als winnaar verkozen. De chocolatier kon zich afgelopen jaren op een positieve en inspirerende manier onderscheiden. En dit in het land van de chocolade…  uitzonderlijk volgens het vakblad Chocolaterie Magazine.

David Maenhout: “Dit is een ongelooflijke eer die me te beurt valt. Ik zal hier samen met m’n gezin en team ten volle van genieten. We kraken er zeker een flesje op, samen met een praline natuurlijk. Kwaliteit en klantvriendelijkheid staan bij ons altijd voorop. Maar daarnaast is ook de omgang met collega’s, leveranciers, personeel, en stagiairs (die uit gans de wereld komen), o zo belangrijk in het totaalplaatje. Deze erkenning is dan ook een pluim voor het werk dat ik samen met Isabelle en ons schitterend team dagelijks verzet. En dan de eerste mogen zijn om deze nieuwe award te ontvangen doet héél véél deugd!”

David Maenhout – Chocolatier M
Sylvain Dupuisstraat 38, 8300 Knokke
www.chocolatier-m.be

(TB)
Foto’s: © Marc-Pieter Devos