Tijdens de tweede editie van de ‘Golden Croissant’, georganiseerd door de Ambassadeurs du Pain, ontvingen 25 banketbakkers een ‘Gouden Croissant’.  In totaal namen een 70tal bakkers, bakkerijmedewerkers, leerkrachten en studenten uit de bakkerijsector deel aan het bij Bruyerre in Nossegem georganiseerde event. Naast de 25 ‘Gouden Croissants’ werden er ook 23 ‘Zilveren Croissants’ en 8 ‘Bronzen Croissants’ uitgereikt.

“De Gouden Croissant is geen wedstrijd in de klassieke zin van het woord, maar eerder een evaluatiemoment van het product door een internationaal panel van juryleden, waarvan een aantal uit Frankrijk kwamen, het thuisland van de croissant”, aldus Guido Devillé van de Ambassadeurs du Pain, die ook als adviseur optreedt voor de Belgische ploeg die ons land vertegenwoordigt tijdens de Mondial du Pain en BestOf.

“De doelstelling van het event is de kwaliteit van de ambachtelijke bakkers in de picture te zetten. We zien ook, voor de tweede keer, dat onze ambachtelijke bakkers volop willen streven naar een kwalitatief product, en dat zagen we ook aan de participatiegraad. Hadden we vorig jaar 13 bakkers met een ‘Gouden Croissant’, dan hadden we dit jaar liefst 25 winnaars. Voor hen is het ook een manier om zich te profileren tegenover de ‘grote’ spelers op de markt”.

De winnaars van een ‘Gouden Croissant’ ontvingen een diploma en een sticker om aan hun uitstalraam te bevestigen.

Op die manier zien hun klanten dat ze een kwaliteitsproduct aanbieden. Klanten zijn immers altijd op zoek naar kwaliteit en beleving. Voor ons als organisatoren is het ook onze doelstelling om het verschil te kunnen maken in kwaliteit”. 

De 25 winnende bakkers zijn Virginie Genicot uit Luik, Yoan Paulet uit Gedinne, Elisabetta Lignano uit Drogenbos, Bart Bekaert uit Evergem, Valentin Clerc uit Lasne, Team macaro’n Co uit Ohain (Frankrijk), Antoine Lekane uit Brussel, Loic Dos Santos Labreco uit Sint-Lambrechts-Woluwe, Jessica Gashagaza uit Brussel, Akane Wakasugi uit Anderlecht, Thomas Verbeke uit Koksijde, Willem Verlooy uit Westerlo, Alexandre Pimenta Ramos uit Vilvoorde, Bart Schelstraete uit Zottegem, Eric Gourdin uit Peruwelz, Thomas Neirynck uit Berchem, Rémi Decae uit Coudekerque Branche (Frankrijk), Kristof Cloet uit Sint-Michiels, Pierre-Thomas Cassimon uit Familleureux, Patrick Vranckx uit Namen, Glenn Schutyser uit Brugge, Alexandre Morsomme uit Knokke-Heist, Benjamin Lambert uit Namen, Jan Van Langenhove uit Buggenhout en Laurie Mesmaker uit Anderlecht.

Les Ambassadeurs Du Pain, met hoofdzetel in Frankrijk, heeft ook een Belgische afdeling. De bedoeling van de organisatie is om kennis te delen tussen de bakkers onderling en naar ambachtelijk kwalitatieve bakkersproducten te streven.

“In Vlaanderen zijn er nog een 2.500tal ambachtelijke bakkers, aldus nog Guido Devillé. Ik blijf ervan overtuigd dat hij zijn plaats zal behouden op de hoek van de straat, en dat klanten hem nog steeds zullen appreciëren voor de beleving en de kwaliteit”.

Voor meer info, surf naar www.ambassadeursdupain.be 

(dv)