Al bijna 140 jaar laat de beroemde likeurmakerij Giffard zich inspireren door planten. Ze streeft ernaar om de beste ingrediënten, de smakelijkste vruchten en de meest aromatische planten te vinden. Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar alcoholvrije dranken lanceert Giffard een gamma om uw mocktails opnieuw uit te vinden.

Bij Giffard is de expertise, verworven door een continu proces van verbeteringen en innovaties, in de loop der tijd geperfectioneerd en uitgegroeid tot een ware kunstvorm. Vanaf het begin heeft Giffard de voorkeur gegeven aan het gebruik van natuurlijke ingrediënten, een kenmerk van zijn inzet voor uitzonderlijke kwaliteit. Ondanks de uitdagingen die de veranderingen in de teeltmethoden in de afgelopen 140 jaar met zich hebben meegebracht, hecht Giffard er veel belang aan om, waar mogelijk, met lokale producenten te werken. Deze aanpak weerspiegelt de onwankelbare inzet van het bedrijf voor uitmuntendheid en duurzaamheid.

Van de dosering tot het mengen, van het mengen tot de filtratie, en van de controle tot het proeven wordt elke stap uiterst nauwgezet uitgevoerd door Giffard, teneinde een maximaal respect voor de kwaliteit van de producten te garanderen. Elk product wordt onderworpen aan een grondige proeverij voordat het gebotteld wordt. Gezien de huidige trend van alcoholvrije dranken creëerde Giffard een nieuw gamma waarvoor het de vruchten en planten laat trekken in wijnazijn. Giffard is gespecialiseerd in likeuren en komt zo tegemoet aan de groeiende vraag naar alcoholvrije dranken.

Geïnspireerd door zijn likeuren en de shrubtechniek biedt Giffard een alcoholvrij gamma aan dat rijk is aan aroma’s, met precies het juiste suikergehalte om de intensiteit te benadrukken, wat complexiteit, lengte in de mond en een echte toegevoegde waarde aan een mocktail geeft.

Giffard biedt momenteel vier alcoholvrije producten aan op basis van infusies, maar is van plan om zeer binnenkort nieuwe producten te ontwikkelen met nieuwe smaken.

Giffard ananas:

Ideaal om klassieke cocktails zoals de Sex on the beach of de Mai Tai te herontdekken in een alcoholvrije versie.

Giffard Vlierbloesem:

Perfect voor de Negroni en de Aviation, in een alcoholvrije versie uiteraard.

Giffard Gember:

Om klassieke cocktails zoals de Bloody Mary en de Green Sour te herontdekken in een alcoholvrije versie.

Giffard Pompelmoes:

Om klassieke cocktails zoals de Paloma, de Daiquiri en uiteraard de Spritz te herontdekken in een alcoholvrije versie.

Ideeën voor uw mocktails

De siropen en ‘fruit for mix’ evenals de nieuwe ‘alcoholvrije Giffards’ zijn bedoeld voor professionele en amateurbarmannen die op zoek zijn naar smaak en zullen uw mocktails perfect sublimeren.

PALOMA (Alcoholvrij)

Deze longdrink, van Mexicaanse oorsprong, heeft een vleugje suiker nodig om de bitterheid van de pompelmoes te compenseren. De limoen voegt een kick toe aan de afdronk en prikkelt je smaakpapillen.

Presentatietips

METHODE — shaker
IJS — 1 groot ijsblokje
GLAS — highball
DECORATIE — takje rozemarijn / randje peper en zout / pompelmoesschil

Ingrediënten

  • GIFFARD POMPELMOES ALCOHOLVRIJ — 50 ML
  • AGAVESIROOP — 15 ML
  • LIMOENSAP — 25 ML
  • BRUISWATER — bijvullen tot vol

Bereiding

  1. Giet alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs
  2. Schud krachtig
  3. Filter in een longdrink
  4. Decoreer en serveer

Ontdek meer ideeën en recepten voor alcoholvrije cocktails op www.giffard.com

publireportage