De Epicuriales, het grootste openluchtrestaurant!

Dit jaar, van 16 tot 20 mei, nemen de Epicuriales opnieuw een hoge vlucht in het prachtige kader van het Parc de la Boverie, tegenover het Musée de la Boverie en aan de voet van de voetgangersbrug ’La Belle Liégeoise’, rond een concept gewijd aan de gastronomie.

De Epicuriales nodigen bezoekers uit voor een echte gastronomische wandeling door de tenten die worden uitgebaat door restauranthouders uit de regio Luik. Het aangekondigde menu is gevarieerd en van hoge kwaliteit, en de wandeling des te smakelijker, waarbij de bezoekers worden uitgenodigd om een voorgerecht te proeven in de eerste tent, een hoofdgerecht in de tweede en een dessert in de derde, en de volgende dag terug te komen om hun gastronomische verkenning voort te zetten en te perfectioneren.

Op de Epicuriales worden de porties berekend om de honger te stillen en bezoekers de kans te geven meerdere tenten te ontdekken, en fijnproevers uit te nodigen om het avontuur voort te zetten in hun favoriete restaurants in de weken na de Epicuriales.

De afgelopen jaren, sinds hun verhuizing naar La Boverie, trekken de Epicuriales steeds meer bezoekers; vorig jaar werd het bezoekersrecord zelfs met 40% overschreden! Dit jaar zullen achttien restaurateurs en traiteurs, geselecteerd om hun kwaliteiten en hun talent, gedurende de vijf dagen grote tenten in de vorm van pagodes uitbaten, terwijl vijfentwintig topchefs (op reservering) ‘s middags of ‘s avonds prestigieuze menu’s zullen aanbieden in de Tent van de Chefs, en de gastronomie van de Luikse regio luid en duidelijk zullen verdedigen.

Een gerecht, een schilderij: synergie met het Musée de la Boverie

Kunst brengt emoties over, zowel die van de kunstenaar als die van de toeschouwer. Hoe kunnen chefs die emoties interpreteren en tot uitdrukking brengen in hun kookkunst? Dat is de uitdaging van de Epicuriales, die de ambitie hebben om kunst en gastronomie te verenigen binnen het concept ‘Een gerecht, een schilderij’, dat smaken en kleuren samenbrengt en bezoekers de kans biedt om gerechten te bewonderen en schilderijen te proeven! Zo zal elke restauranthouder worden uitgenodigd om peter te worden van een kunstwerk dat is uitgekozen door het Musée de la Boverie, om zijn zintuigen te laten spreken en dit schilderij te associëren met een van zijn gerechten.

Alle foto’s van de editie 2023 zijn te vinden op de website www.epicuriales.be

Praktische info

Waar: Parc de la Boverie, tegenover het museum en aan de voet van de voetgangersbrug ‘La belle Liégeoise’.

Openingstijden

Donderdag 16 mei:
Inhuldiging en ontvangst van de sponsors
Open voor het publiek van 18.00 uur tot middernacht

Vrijdag 17  t.e.m. maandag 20 mei:
Open voor het publiek van ‘s middags tot middernacht

Wat staat er op het menu?
Het principe is om de bezoekers een kwaliteitsvolle proeverij aan te bieden.

Elke restauranthouder wordt dus uitgenodigd om, volgens een charter waartoe hij zich heeft verbonden, een menu aan te bieden met specialiteiten die voldoen aan de volgende drie criteria:

  • een doordachte keuze van specialiteiten die typisch zijn voor zijn restaurant
  • proefporties (zodat de bezoekers meerdere specialiteiten van de Epicuriales kunnen ontdekken)
  • promotieprijzen

U kunt de lijst van de 23 chefs ontdekken die van 16 tot 20 mei aanwezig zullen zijn voor de lunch en het diner in de Kokstent op de site van de Epicuriales. Net als voor de gerenommeerde restaurants en traiteurs die plaats zullen nemen in de tenten, moet worden gezegd dat de keuze ruim, gevarieerd en van zeer goede reputatie is.