De Luikse meester-chocolatier en cacaoboer Benoît Nihant staat bekend om zijn vakmanschap en zijn toewijding aan kwaliteitsingrediënten. Hij bezit zelfs zijn eigen cacaoplantages in Peru, waar hij onlangs de cacaobonen van november 2023 heeft geoogst en verwerkte tot Grand Cru chocoladerepen.

Sinds 2000 biedt Benoît Nihant ook elk jaar een ‘adventskalender’ aan met 24 vakjes om vanaf 1 december te openen. Elke dag wordt bij het openen van een raampje of deurtje een verrassing onthuld, wat het uitkijken naar Kerstmis nog spannender maakt voor kinderen, maar ook voor hun snoepgrage ouders.

Voor deze nieuwe editie haalt Benoît ­Nihant herinneringen op aan zijn kindertijd en neemt hij liefhebbers van Grand Cru chocolade mee terug naar die tijd. Om dit einde van dit jaar met stijl te vieren, zet hij vrolijke jeugdherinneringen om in een kleurrijke en bijzonder verfijnde collectie. Deze prachtige adventskalender is een ode aan magische kerstochtenden. Truffels, chocoladerepen en andere chocoladebonbons laten jong en oud uitkijken naar de langverwachte dag.

Verkocht voor € 54 in alle Nihant-winkels in Brussel, Stockel, Awans, Embourg of Luik. Ook verkrijgbaar per post.

(MV)