Recept van Axel Colonna-Cesari van Centpourcent in Sint-Kathelijne-Waver/Mechelen

(Voor 4 personen)

Makreel

4 makreelfilets | 5 g grof zout | 3 g suiker | 1 g gemalen koffie

Meng grof zout en suiker en verdeel over de makreelfilets. Verdeel de gemalen koffie over de filets (niet op de vel kant). Marineer gedurende 1 uur, was de filets en droog ze af. Brand de makreel zachtjes aan de velkant.

Koffie-olie

20 g gemalen koffie | 100 g druivenpitolie

Warm de olie en de koffie samen op op een zacht vuur en zeef door een fijn vergiet.

Gerookte aardappelcrème

65 g melk | 40 g crème | 20 g boter | 250 g aardappelpulp (20 min op 140°C met vocht en 20 min. zonder vocht)

Rook alle ingrediënten en mix tot een mooie zalf.

    Puree van aubergine

    1 aubergine | 3 g geraspte gember | 20 g hazelnootboter

    Gaar de aubergine met olijfolie en 50% vocht gedurende 20 min in de oven op 180°C. Mix de aubergine met gember en hazelnootboter.

    Poeder van aardpeer

    75 g gedroogde aardpeer | 25 g gedroogde sjalot | 50 g gemalen koffie | 1 el zout

    Mix alles samen fijn tot poeder.

    Afwerking

    Zie foto.