Traiteur Paulus (Kasteel van Modave) en het restaurant ‘L’Hiver au Château’

December, de maand van de schranspartijen, is het perfecte moment om een chef-traiteur voor te stellen. Empathie en delen, wilskracht en doorzettingsvermogen zijn slechts enkele van de kwaliteiten van de ervaren chef die Patrick Céleghin is.

Een chef die bij enkele van de beste restaurants van Wallonië en Brussel heeft gewerkt, voordat hij in 2001 bij Traiteur Paulus aan de slag ging en in 2013 toetrad tot de Vereniging van de Mastercooks.  In november 2022 nam Patrick Celeghin samen met zijn zakenpartner Grégory Vaussort de zaak Paulus over.

Een terugblik op een fabelachtige saga

“Bij Traiteur Paulus had ik al de leiding over de keukens. Ik was dus goed op de hoogte van het potentieel van de zaak,” vertelt Patrick Celeghin. “Paulus was de grootste traiteur van Wallonië en zijn omzet was zeer bevredigend. Maar dat was allemaal vóór de gezondheidscrisis!

Op het moment van de overname dachten we dat we de banken aan onze kant hadden, maar dat was niet het geval.

Dus hebben we ons persoonlijke spaargeld bij elkaar gelegd en samen met Grégory Vaussort Paulus toch overgenomen. We wisten niet echt wat ons te wachten stond, maar we zijn erin geslaagd…zonder echte hulp van de banken of de overheid. Het resultaat is dat Paulus een belangrijke werkgever zal blijven in de horeca-evenementensector in Wallonië. Zoals bijvoorbeeld op de Foire de Libramont, waar we met een team van 140 mensen per dag werken. Andere grote klanten zijn teruggekomen bij ons, en nu de evenementenbranche weer aantrekt, kunnen we allerlei bedrijfsevenementen (voor trouwe of nieuwe klanten) en privéfeesten (bruiloften, verjaardagen enz.) organiseren, evenals onze eigen evenementen (L’Hiver au Château), en dit in de vleugel die wij in het kasteel van Modave innemen. De ligging van het kasteel, de receptiezalen, keukens, salons, eetzalen en gîte met een twintigtal kamers maken er een ideale locatie van.”

Een traiteur met geëngageerde waarden

“Ik leid nu al twintig jaar de keukens van Paulus”, zegt de chef. “Ik heb altijd het idee verdedigd om kwaliteitsproducten te gebruiken. Ik denk dat, als je de klanten trouw en de zaak winstgevend wil maken, je kwaliteit moet bieden en niet op de kosten moet bezuinigen. Kwaliteit heeft een prijs, en als sommige van onze offertes niet worden weerhouden, dan is dat maar zo. ”

“Je gaat naar een restaurant voor de kookkunst van de chef,” voegt Patrick Celeghin eraan toe. “Bij de traiteur is dat anders. Die kies je om je imago (of dat van je bedrijf) te versterken. In de evenementensector zoeken de mensen eerst de locatie en dan de traiteur. Ze proberen een traiteur te vinden die hun waarden deelt, die kwaliteit biedt in al zijn diensten en die hen ook kan helpen bij het organiseren van hun evenement. Dat is wat wij elke dag nastreven door in de eerste plaats onze klanten te helpen hun dromen waar te maken. ”

L’Hiver au Château de Modave, tijdelijk restaurant

In plaats van elders themarestaurants te leiden, organiseren ­Patrick Celeghin, zijn zakenpartner Grégory Vaussort en hun team tijdens het winterseizoen ‘L’Hiver au Château’ op hun eigen locatie. Dit tijdelijke winterrestaurant (van 18 november tot en met 31 maart) biedt elk weekend een seizoensmenu en een zondagse brunch evenals oudejaarsfestiviteiten op 31 december aan.

Eén ding is zeker: onze chef van de maand december heeft deze winter nog veel werk voor de boeg…

Traiteur Paulus

www.paulus.be

L’Hiver au Château

Domaine du Château de Modave
Rue du Parc 4, 4577 Modave

www.lhiverauchateau.be

[ Joëlle Rochette — foto’s: © Jan Bellen ]