Van 10 tot 12 maart 2024 worden meer dan 50.000 wijn- en gedistilleerde dranken-professionals van over de hele wereld verwacht op ProWein in Düsseldorf, hét mondiale nummer 1 branche-event waar men het grootste en meest uitgebreide aanbod van wijnen en ook steeds meer gedistilleerde dranken ter wereld terugvindt, goed voor ruim 5.700 exposanten (waarvan ruim 4.000 uit Europa) uit meer dan 60 landen, en verspreid over 71.000 vierkante meter in 13 hallen. Er nemen ook 13 standhouders uit België en Luxemburg deel.

“Geen enkele andere vakbeurs, zowel in Europa als overzee, biedt zo’n compleet productportfolio aan, bestaande uit mondiale marktleiders, maar ook uit kleine, gespecialiseerde bedrijven en nieuwkomers, aldus Peter Schmitz, directeur van ProWein. Op ProWein kan je kennis maken met een 400tal wijngebieden wereldwijd. Hier worden ook de actuele trends van de branche uitgelicht in trendshows, speciale tentoonstellingen en diverse fora. Dit is voor de inkopers uit de detailhandel, horeca en voedseldienstverlening van het grootste belang.”

Om een idee te geven van het belang van deze vakbeurs: er wordt gewerkt met een… wachtlijst voor standhouders. Op 3 dagen tijd worden er meer dan 500 events en master classes georganiseerd. ProWein geeft dan ook aan wat er leeft op de markt, en biedt tegelijkertijd ook een blik op de toekomst.

Er is aandacht voor het ‘no-and-low’ alcoholgebeuren, en er is opnieuw (voor de zesde keer) een “same but different” trendshow, gericht op de trendy gastro- en barscene, waarbij een 120tal internationale exposanten een zeer actueel en veelzijdig aanbod van craft spirits, craft beer en cider zullen presenteren.

ProWein wordt ook steeds meer de hotspot voor internationale gedistilleerde dranken: hall 5 wordt onder het motto ProSpirits de nieuwe thuisbasis voor meer dan 300 internationale leveranciers van gedistilleerde dranken.

Opnieuw een belangrijk thema zijn alternatieve verpakkingsmogelijkheden voor glazen flessen, variërend van bag-in-box en roestvrijstalen vaten tot recyclebare aluminium blikjes en PET-flessen.

Ook de Champagne Lounge in hall 9 staat opnieuw op het programma, met de aanwezigheid van een 50tal champagnehuizen.Je kan er ook kennis maken met de manier waarop robotten tewerk gaan in de wijnranken.

Een vast onderdeel van ProWein zijn biologische wijnen, gepresenteerd door een 300tal internationale exposanten. Ook de speciale tentoonstelling over dit thema, de Organic World in hall 4, ontbreekt niet.

“We werden/worden vaak gekopieerd maar we zijn nooit geëvenaard geweest”, zo vat ProWein-directeur Peter Schmitz het wijngebeuren van het jaar kernachtig samen.

Voor meer info, surf naar www.prowein.com 


(dv)