De vakbeurs Tavola verwelkomt van 17 tot en met 19 maart 2024 in Kortrijk Xpo 400 expoanten en verwacht ruim 14.000 professionals. Het is ook altijd vol verwachting uitkijken naar de vernieuwing die de sector brengt. En die vernieuwing is gebundeld in de wedstrijd Gouden Tavola.

Voor de wedstrijd waren 117 producten ingeschreven – het hoogste aantal in de afgelopen 10 jaar. Doorheen 2 verschillende jureringrondes bepalen 38 juryleden de 12 laureaten: 1 winnaar en 2 genomineerden per categorie. De jury in de finale ronde bestaat uit aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling en pers. Zijn hanteren criteria als innovatie, commerciële slaagkans, duurzaamheid, marketing en verpakking.

WINNAAR FINE FOODS ZELFBEDIENING

Thai Bouillon – Sublimix

Met Thaï Bouillon geef je elk gerecht in een handomdraai een Aziatische twist: rijst- noedel of wokgerechten, soepen, sauzen, mosselen, vispannetjes… Deze bouillon in poedervorm blinkt uit door gebruiksgemak, veelzijdigheid en smaak. Het product is vegan, glutenvrij, lactosevrij en bevat geen MSG.

Info: Sublimix | Lommel – stand 283 T: +32 (0)11 54 76 45 – sublimix.be

WINNAAR FINE FOODS MET BEDIENING

Meule du Plateau Réserve 18 maanden – Terre de Fromages

Dit is een 100% Belgische kaas gemaakt van rauwe melk van koeien die enkel gras en hooi te eten krijgen (geen ingekuild voer). De geperste kaas rijpt 18 maanden op houten sparren planken. De rijping zorgt voor een intensere, complexere nootsmaak en is lichtjes meer gezouten.

Info: Terre de Fromages | Herve – stand 149
T : +32(0)87 30 58 67 – terredefromages.be

WINNAAR FINE FOODS DELICATESSEN

Black Garlic Salt Rub – Funky Ouma | Ali-Import

Mix van zeezout, gefermenteerde knoflook, citroenschilpoeder, knoflook en vlokken ui.

Deze mix voegt niet alleen een umami-smaak toe aan je gerechten, maar biedt ook een snelle en gemakkelijke vervanging voor gehakte ui en knoflook.
Meng het met wat olijfolie en je hebt een rub voor al je favoriete gerechten.

Info: Funky Ouma / Ali-Import | Deinze – stand 609B
T : +32 (0)9 231 10 34 – ali-import.be

WINNAAR FINE FOODS FOODSERVICE

Plant Based Mousse Crumble – Vecuisine

Deze taartjes zijn innovatieve desserts die een breed publiek moeten bekoren.
Naast de 15 bestaande vegan mousses zijn sinds eind 2023 deze 4 plant based gebakjes gecreëerd op basis van vegan crumble en vegan mousse.

Info: Vecuisine – Nanuk | Moeskroen – stand 530b
T: +32(0)56 48 18 00 – vecuisine.be

Alle producten die de tweede ronde bereikten worden tijdens Tavola tentoongesteld in de centrale Rambla. De 12 winnaars en laureaten beschikken over een eigen stand waar bezoekers info ontvangen en de producten kunnen degusteren. Je kunt er ook stemmen voor de publieksprijs.

www.tavola-xpo.be 

(RDV)