The Mastercooks of Belgium: verenigd op het terras van het Excellis Experience Center in Evere.
Op maandag 26 mei ll. hielden The Mastercooks of Belgium hun jaarlijkse en druk bijgewoonde Algemene Vergadering, die bestond uit o.a. een retrospectieve, de voorstelling van het financieel jaarverslag, een overzicht van de komende activiteiten én de intronisatie van 13 nieuwe leden.
The Mastercooks of Belgium is de meest toonaangevende vereniging van topchefs in België, en heeft als missie de Belgische gastronomie te promoten, culinaire uitmuntendheid te bevorderen en jong talent te ondersteunen. De vereniging vertegenwoordigt zowel gerenommeerde chefs als jonge culinaire talenten (Young Masters), en werkt actief aan het behoud en de evolutie van de Belgische culinaire tradities.
De Algemene Vergadering ging door op de stijlvolle, en van een zeer ruim terras voorziene vijfde verdieping van het Excellis Experience Center in Evere. Tijdens zijn speech ging Philippe Vanheule, nu ruim een jaar voorzitter van de vereniging, in op een bewogen jaar, met enerzijds een terugblik op de jaarlijks weerkerende activiteiten, en anderzijds een reflexie over de inzet van het bestuur voor meer zichtbaarheid van de vereniging, en voor meer verbinding met de leden, de leveranciers, de hotelscholen en de voorzitters van de collega-verenigingen.
Samen met secretaris-generaal Daniel Molmans introniseerde de voorzitter 4 nieuwe Mastercooks, waarvoor de vereiste minimumleeftijd 38 jaar is: Alexis Flament (Sel et Poivre uit Hollain), Dean Hoebeeck (Table 22 uit Welle), Joris Mylle (Landhuis Molenhof uit Westouter) en William Mathijssen (praktijkleerkracht hotel van Hotelschool Gent).
Daarnaast zijn er ook 9 nieuwe Young Masters, waarvan de leeftijd tussen de 25 en de 38 jaar moet liggen: Jimmy Boniface (Château de Mirwart uit Saint-Hubert), Glenn De Cock (Biestro H-eat uit Bornem), Jean-Philippe De Pessemier (Jean-Philippe uit Ingelmunster), Archibald De Prince (Archibald De Prince uit Lauterborn), Dimitri Proost (Haut uit Oostende), Stijn Rotthier (Fortuin uit Kontich), Glenn Verhasselt (Sir Kwinten uit Lennik), Thijs Vervloet (Maison Colette uit Westerlo) en Tim Vervynckt (Compagnique uit Lievegem). Er zijn nu in totaal 174 Mastercooks en Young Masters.
Nadien werd ook de nieuwe mastercooks.app voorgesteld. Met een paar klikken vind je moeiteloos alle adressen van de Belgische en Luxemburgse leden in de buurt.
De nieuwe app van The Mastercooks Of Belgium.
Er wordt ook gestart met een systeem van provinciale vertegenwoordigers, waarvan het de bedoeling is dat zij culinaire nieuwsjes en activiteiten die interessant kunnen zijn voor de vereniging, doorgeven aan het secretariaat. De 11 provinciale verantwoordelijken zijn: Bram Simons voor Antwerpen, Wouter Van Hoof en An Nelissen voor Limburg, Broes Tavernier voor Oost-Vlaanderen, Ivan Verhaeghe voor West-Vlaanderen, Roland Debuyst voor Vlaams-Brabant, Serge Devreker voor Brussel, Jean-Luc Pigneur voor Waals-Brabant, Patrick Celeghin voor Namen, Michel Germeau voor Luik, Fréderic Caerdinael voor Luxemburg en Stephane Grulois en Vincent Gardinal voor Henegouwen.
Voor meer info, surf naar www.mastercooks.be
(dv)