Zoals elk jaar in september neemt The Tram Experience fijnproevers mee op een buitengewone culinaire reis door de hoofdstad. Op het menu staat een reeks heerlijke gerechten gecreëerd door prestigieuze chef-koks en bereid door de briljante uitvoerende chef-kok Thibault Granville (Taste Great). Dit jaar bieden Giovanni Bruno*, Samuel Sirois, Mallory Gabsi*, Andrea Larossa*, Tomoyasu Kamo* en Oxana Cretu* signatuurmenu’s met subtiele en delicate smaken.

Al meer dan 10 jaar neemt Tram Experience fijnproevers mee door de hoofdstad en biedt hun de kans om gastronomische menu’s te proeven. Dit jaar worden toonaangevende chef-koks van over de hele wereld uitgenodigd voor een nog verrassendere ervaring. Zes van hen zullen om de beurt hun culinaire universum laten ontdekken. Van Japan tot Italië, via Quebec, Frankrijk en Brussel zal elk menu een uitnodiging zijn om nieuwe smaaksensaties te beleven.

Giovanni Bruno*, van het beroemde restaurant Senzanome in Brussel, zal het seizoen inzetten vanaf september. De chef-kok deelt zijn onvoorwaardelijke liefde voor de Italiaanse keuken met ons via een menu met traditionele smaken, gemoderniseerd met subtiliteit en gourmandise.

Vervolgens wordt koers gezet naar Montreal, de gastronomische hoofdstad van Noord-Amerika, voor een ontmoeting met de prestigieuze chef-kok Samuel Sirois, de recente Canadese finalist in de Bocuse d’Or-wereldwedstrijd. De chef-kok laat ons kennismaken met een verrassend menu dat lokale producten uit Quebec combineert met knipoogjes naar de Belgische gastronomie. 

Op het feestmenu staat een beroemdheid die alle Belgische fijnproevers goed kennen: Mallory Gabsi*, halve finalist in seizoen 11 van Top Chef. Voortbouwend op het succes van zijn restaurant in Parijs, dat hem al snel een Michelinster opleverde, is Mallory zijn roots niet vergeten en keert hij voor dit menu terug naar Brussel, zijn geboortestad.

Noord-Italië staat in de schijnwerpers in januari met de deelname van Andrea Larossa*. De met een Michelin-ster bekroonde chef-kok uit Turijn neemt fijnproevers mee op een reis door de regio Piemonte via de troostende smaken van de Italiaanse keuken om koude winteravonden te verwarmen.

Terug naar Brussel in het begin van het voorjaar met chef-kok Tomoyasu Kamo* van het beroemde restaurant KAMO. De verfijnde precisie van het talent en de finesse van elke hap van de enige Japanse chef-kok met een Michelin-ster van ons koninkrijk bieden een complete verandering in de ontdekking van een verfijnde keuken.

Tot slot sluiten we het seizoen af met het zomermenu gepresenteerd door Oxana Cretu* van het restaurant INIMA in hartje Bordeaux. De in Moldavië geboren chef-kok zal de smaakpapillen van de gasten verwennen met haar delicate keuken op basis van bloemen en kruiden, geïnspireerd door een breed scala aan culinaire stijlen.

Alle recepten worden zorgvuldig bereid aan boord door Thibault Granville (Taste Great) en zijn team.

Meer info op www.tramexperience.brussel