Recept van Luca Gaviglio van restaurant ‘Un Altro Mondo’

INGREDIËNTEN 

Voor 2 personen

  • 450 g yoghurt
  • 250 g room 40%
  • 100 g suiker
  • Citroensap (8g)
  • Rabarberstengels
  • 8 aardbeien
  • Prosecco
  • Gembersiroop
  • Rietsuiker
  • Aardbeiensiroop
  • Muntsiroop

Bereiding

Meng alle ingrediënten en vries ze in Pacojet in een kleine kom.

Gekonfijte rabarber

Zet de rabarber 30 minuten vacuüm in de oven op 65°C. Schil de rabarber en doe in een vacuümzak. Meng met Prosecco, gembersiroop, rietsuiker, aardbeiensiroop en munt.

Aardbeien in salades

Voorzie 4 aardbeien per persoon. Was en snijd en meng vervolgens met citroen en suiker. Serveer met aardbeienjus op basis van aardbeiensiroop: fruit de aardbeien. Meng het sap van de aardbeien en voeg de agar-agar toe. Verwarm opnieuw zodat de agar-agar indikt en laat dan afkoelen in de koelkast. Haal na het afkoelen uit de koelkast. Snijd en mix tot een soort gel.

Serveer met kleine Florentijnse tuiles (biscuitpoeder) om een knapperige textuur te geven (optioneel).