Recept van Claude Pohlig 

INGREDIËNTEN 

Voor 4 personen

  • 35 cl bietensap
  • 4 eieren
  • 250 gr halfvolle rijstmeel
  • 1 mooie ricotta
  • 1 koolrabi
  • Bloemen: roos, kosmos, kervelblad, afrikaantjes, enz …
  • 5 cl kurkumaolie
  • Olijfolie
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper

Bereiding

Maak een pannenkoekenbeslag met bietensap, eieren, rijstmeel. Bak de pannenkoeken (16 dunne). Schil de koolrabi en snijd deze in dunne plakjes met een mandoline. Leg dunne laagjes ricotta en plakjes koolrabi op een pannenkoek. Herhaal dit 3 keer. Breng op smaak met peper en zout tussen elke laag en eindig met een pannenkoek. Olie de bovenkant. Laat rusten en snijd voorzichtig in vier. Verwarm zachtjes op 140°C gedurende 15 minuten.

Dresseren

Dresseer op het bord met de bloemen en voeg een beetje kurkuma-olie toe.