Chocolademousse

Ingrediënten

  • 250 g Callebaut 84-chocolade (54%)
  • 2 hele eieren en een dooier
  • 400 g room

Bereiding
Maak een chocolademousse door de chocolade te laten smelten in een bain-marie. Voeg, zodra de chocolade gesmolten is, de eieren en de slagroom toe. Meng alles goed. Doe het mengsel in een spuitzak en zet het vervolgens in de koelkast. Deze chocolademousse kan meteen gegeten worden. Dit komt omdat de opgeklopte eieren hier vervangen zijn door room.

    Brownies

    Ingrediënten

    • 250 g boter
    • 250 g pure chocolade
    • 7 eieren
    • 350 g suiker
    • 125 g bloem

    Bereiding
    Laat de eieren en suiker smelten in een bain-marie. Maak een lint. Roer de gesmolten chocolade en de bloem erdoor. Doe in een bakvorm en bak 15 minuten in de oven op 180°C. Zodra het deeg gaar is, snijd je het in blokjes en strooi je het over de chocolademousse. Maak een gezouten boterkaramel. Doe de helft in een spuitzak en voeg aan de andere helft gepofte rijst toe. Verdeel alles gelijkmatig. Serveer met een bolletje vanille-ijs.