Recept van Maxime Collard van La Table de Maxime

(Voor 4 personen)

Tuile

100 g suiker | 110 g eiwit | 80 g bloem | 6 g cacaopoeder | 85 g boter

Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel in een vorm voor de tuile. Bak 8 minuten op 170°C.

Sorbet van pompelmoes

250 g melk | 500 g roze pompelmoessap | 1 vanillestokje | 75 g suiker | 75 g glucose | 3 g stabilisator

Verwarm de melk met de vanille, suiker, glucose en stabilisator. Giet over het pompelmoessap, turbineer in een Pacojet-kom en vries in.

Grapefruit partjes

2 roze pompelmoezen

Snijd de pompelmoezen in partjes.

Soufflé

100 g banketbakkersroom | 200 g cacao 75% | 2 eidooiers | 200 g eiwit | 20 g suiker

Verwarm de banketbakkersroom met de chocolade en voeg dan de twee eidooiers toe. Klop de eiwitten stijf en voeg de 20 g suiker toe. Spatel de eiwitten door de chocolade. Vet de vormpjes voor de soufflés in met zachte boter en suiker Giet het soufflémengsel in de vormpjes. Bak 7 minuten op 220°C.

Dresseer