Recept van Ralf Berendsen
Ingrediënten voor 4 personen:
Ingrediënten
- 4 repen ganzenleverpastei van 2cm x 15cm gemarineerd met algen en wasabi.
- 10 ml basilicum olie
- 1 ml wasabi olie
- 10 g gehakte gerookte amandelen
- 20 g basilicum mayonaise
- 1 Granny Smith flinterdun gesneden en dakpansgewijs op folie gelegd
- 4 myoga schijfjes
Appel verjus sap
- 6 Granny Smith
- 10ml verjus sap
- 20 g myoga
- 20 g basilicum
- 20 g verbena
- Peper en zout
Noordzeekrab salade
- 150 g krabvlees van gekookte Noordzeekrab scharen
- Rasp en sap van 1 limoen
- 10 g mayonaise
- 10 g fijne Granny Smith in blokjes
- 1 g jalapeño in blokjes
- 1 g fijn gesneden verbena
- Peper en zout
Bereiding:
Mix een dag op voorhand, alle ingrediënten voor de appel verjus sap in een thermomix. Plaats de appel verjus sap in de vriezer. Laat de massa ontdooien op een zeef met een doek erin, zodat er een heldere sap uitkomt. Breng op smaak met peper en zout. Meng de basilicum olie en wasabi olie door het appel verjus sap. Plaats de ganzenleverpastei reepjes om een buisje van 5 cm doorsnede en laat ze daarna opstijven in de koelkast. Meng de ingrediënten voor de Noordzeekrab salade. Breng op smaak met peper en zout. Maak de ganzenlever los van de buisjes en vul deze met de krabsalade. Steek de Granny Smith plakjes uit met een steker van 5 cm doorsnede en leg deze op de ganzenlever krab cilinder.