Recept van Claude Pohlig 

INGREDIËNTEN 

Voor 4 personen

  • 600 g wortel
  • 300 g bloemkool
  • 12 blaadjes en 12 bloemen Oost-Indische kers
  • 2 eierdooiers
  • 1+1 eetlepel (2 el) mosterd
  • Engelse saus of tamari
  • 1 lepel kappertjes
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1/2 preiwit
  • 20 cl olijfolie
  • 20 cl zonnebloemolie
  • Ciderazijn
  • 2 g agar-agar
  • Peper en zout

Bereiding

Schil de wortelen. Stoom 400 gr en snijd in kleine stukjes, rasp de rest. Maak een puree met de gestoomde wortelen en laat afkoelen. Meng de koude puree met 1 eigeel, 1 el mosterd, sjalot, kappertjes. Voeg 20 cl olijfolie en Engelse saus (of tamarisaus) toe naar smaak. Voeg zout en peper toe. Bewaar koel.

Stoom de bloemkool, mix en bewaar koel. Voeg eierdooier, een eetlepel mosterd en zout toe en mix zoals een mayonaise. Doe de ciderazijn erbij en breng op smaak.

Hak de prei fijn en bak deze licht in een afgedekte pan met een beetje water en een beetje zout. Mix en voeg de agar-agar toe, vervolgens de blaadjes van Oost-Indische kers en mix opnieuw. Bewaar koel.

Dresseren

Dresseer de tartaar in uitsteekvormpje op de coulis, voeg dan de bloemkoolmayonaise toe en versier met de bloemen.