Recept van Sang Hoon Degeimbre, van L’Air du Temps, Correspondance en Jayu
Ingrediënten voor 4 personen
- 440 g rundsvlees
- 1 Nashipeer
- 40 g bruine suiker
- 400 g water
- 20 g knoflookteentjes
- 60 g bieslook
- 40 g chosun soja
- 40 g honing
- 80 g sesamolie
- 6 g versgemalen peper
- 40 g sesamzaadjes
- 16 pijnboompitten
- 2 eidooiers
Bereiding
Leg de twee eieren een dag op voorhand in de vriezer om ze er net voor de bereiding van het recept uit te halen.
Leg het stuk ossenhaas in water met ijsblokjes om af te spoelen en laat een beetje uitlekken (10 minuten). Maak ondertussen de marinade door de soja, honing, sesamolie, peper, geroosterde sesamzaadjes en geplette pijnboompitten in een kom te mengen. Snijd de knoflook en lente-uitjes fijn en voeg ze toe aan het mengsel. Laat het marineren.
Schil de peer en snijd in gelijke balkjes. Meng de suiker en het water en laat er de peerbalkjes in weken (10 minuten).
Haal het vlees uit het water, dep droog en snijd met een mes in hele kleine blokjes. Meng het vlees met de marinade.
Pel de eieren en scheid het wit van de dooier, die nu stevig is (dankzij het invriezen) en eruit ziet als zalf. Breng op smaak met een beetje gochujang (Koreaanse gefermenteerde chilipasta) en gebruik het naar wens als smaakmaker.
Leg de Nashipeer op de tartaar op het bord.
Suggesties
Kan worden geserveerd als bijgerecht bij een aperitief, een cocktail, een biertje met vrienden. En kan vergezeld gaan van een goed roggebrood of een lekkere salade.