Onlangs reikte Gault&Millau voor de vijfde keer de Catering Awards uit aan collectiviteitskeukens die zich rond diverse catering thema’s konden onderscheiden. Ook eventcateraars werden hier, voor de tweede keer, bij betrokken.

“Nergens anders worden in ons land dagelijks zoveel maaltijden geserveerd als precies in bedrijven, ziekenhuizen, scholen en instellingen waar cateringchefs en hun medewerkers actief zijn”, aldus Marc Declerck, CEO Gault&Millau.

De prijzen en vermeldingen werden in verschillende categorieën onderverdeeld, met als doel een zo ruim mogelijk spectrum te bieden van een al sterk gediversifieerde sector.

De Hospitality Award (Gastvrijheid & Klantbetrokkenheid) ging naar PXL Catering van de Hogeschool Hasselt (eigen beheer). De Sustainability Award (Toekomstwelzijn & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) was voor AZ Zeno in Knokke (eigen beheer), en voor CPAS de Bastogne in de Résidence Sans Souci (met Sodexo, uitbesteed). Een Health Award (Gezondheid, Voeding en Nutritionele Aspecten) was er voor WZC Rustenhove uit Ledegem (eigen beheer) en voor Les Cuisines Bruxelloises (eigen beheer). Brussels Airlines mocht de Innovation in Catering Award (Innovatie, Vernieuwing & Originaliteit) in ontvangst nemen met Aramark (uitbesteed), net als het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt (eigen beheer) en MSP Les 3 Arbres in Ukkel (eigen beheer). De Waste Management Award (Afvalbeheer, Preventie en Recycleren) ging naar de cateringdienst van de Stad Oostende (eigen beheer) en naar CRP Les Marronniers in Doornik (eigen beheer).

Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt was één van de drie bedrijven die een Innovation in Catering Award in ontvangst mocht nemen.
Lees hier meer over hun concept.

Daarnaast werden er ook een aantal Event Catering Awards voor cateraars uit de evenementensector uitgereikt, voor de tweede keer en in vier categorieën.

Hét Innovative Catering Concept of the Year werd bedacht door De Feestarchitect uit Destelbergen. De Healthy Event Caterer of the Year Award ging naar Elisabeth Catering, by a Room with a ZOO, in  Antwerpen. De Best Catering Event of the Year Award werd behaald door KMSKA met Seppe Nobels XInstroom, en door J&M Catering voor een event dat doorging op 22 mei ll. in Antwerpen. In de categorie Event Catering Chef of the Year ging het goud naar Han Smits van Gastronomie Nicolas in Beerse. De tweede plaats was voor Tim Nowé van Sir Catering in Gent, terwijl het brons voor Stefaan Urkens van Silverspoon in Schelle was.

Voor de volgende editie kondigde Gault&Millau ook een nieuwe Award aan voor een bedrijf of instelling die excelleert in een beleid rond Human Resources/Medewerkerswelzijn.

“In tijden waarin gekwalificeerd personeel vinden én houden geen evidentie meer is, is deze nieuwe, toekomstige award zeker op zijn plaats. Het is ook een bedrijfsitem waarin door de sector veel energie gestopt wordt”, aldus nog Marc Declerck.

(DV)