Recept van Dominique Pille van ‘t Kantientje in Ramskapelle
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 1 preistengel, fijngesneden
- 1 witte selder, fijngesneden
- 1 ajuin, fijngesneden
- 125 g mosseljus
- gember
- 1 vel bladerdeeg
- 1 eigeel
- 20 g boter
- scheutje melk
- peper en zout
Garnituur (hoeveelheden naar eigen smaak):
- rode piment, in stukjes
- koriander, fijngesnipperd
- citronella, fijngesnipperd
- pijpajuin, fijngesnipperd
- verse kervel, fijngesnipperd
- 100 g gekookte mosselen
Bereiding
Verwarm prei, ajuin, selder en gember samen met het mosselvocht in de Thermomix 35 min. op stand 2 en 100°C.
Voeg boter en melk toe mix 5 min. op stand 6. Kruid met peper en zout.
Dresseren
Verdeel over hoge soepkommen, doe er de garnituur bij en bedek met een vel bladerdeeg. Doreer met eigeel en bak 15 min. af in de warmeluchtoven op 200°C.
Plaats de ‘gloeiend hete’ soepkom in een gevouwen serviet, breng aan tafel en snij de croute open… geniet van de
heerlijke geur!